Entrevista a Carla Camí, investigadora del WP1 d'Hidroponent

Descarregar Pdf

El projecte Hidroponent, liderat per la Universitat de Lleida (UdL) amb Teresa Botigué al capdavant, ha procedit a les anàlisis dels resultats del WP1 per avaluar l'impacte de la intervenció en l'estat de salut i hidratació dels residents de Balàfia II.

Carla Camí Garanto és investigadora del primer paquet de treball d'Hidroponent, centrat en la robòtica com a eina útil per millorar la hidratació de les persones grans, liderat per M. Teresa Botigué. 

És professora associada del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (UdL). És graduada en Infermeria (2016-2020), Màster en Educació per a la Salut (2020-2021), Màster en InvestigacióInnovació i Transferència en Salut (2023-2024) i Doctora en Salut (2021-2024) per la UdL. El seu àmbit d’expertesa i amb el qual està relacionada la seva tesi és l’educació per a la salut. A més, ha realitzat una estada de recerca de 3 mesos i mig de durada al Departament de Ciències d’Infermeria de la Universitat de Turku, Finlàndia. 

En aquesta entrevista, la Carla explica quin paper juga dins del projecte Hidroponent, què la va motivar a unir-se, i com ha estat el seu camí en el món de la infermeria i la recerca.

L’equip investigador del WP1 està format per les doctores Teresa BotiguéEva BarallatOlga MasotCristina VallèsJèssica MirandaElena Paraíso.


1. Quin paper jugues dins del projecte Hidroponent?

Doncs dins del projecte Hidroponent, tal com he dit, formo part com a investigadora en el paquet de treball 1, que se centra en la robòtica com a eina per millorar la hidratació en les persones grans.
I en aquest sentit, durant els mesos d'estiu d'aquest any es va dur a terme la intervenció en una residència de Lleida, i actualment estem en el procés d'anàlisi dels resultats obtinguts.

2. Què et va motivar a unir-te al projecte?

Em van donar l'oportunitat de formar part d'aquest projecte multidisciplinari i vaig acceptar encantada.

Crec que Hidroponent és un projecte innovador que pretén abordar un problema latent en la nostra societat, com és la deshidratació. Per tant, que aquest projecte tingui un impacte positiu en la salut, especialment en la població diana del projecte.

3. Què et va portar a escollir la carrera d’Infermeria quan vas començar els teus estudis?

Principalment per dos motius. El primer és que he tingut una referent a la meva família: la meva padrina materna, que va exercir com a llevadora. El segon motiu és la meva vocació per cuidar les persones, que crec que és una tasca essencial en la professió de la infermeria.

4. A més de la carrera, has completat dos màsters i un doctorat. Què et motiva a continuar formant-te constantment i com creus que aquesta formació t’ha enriquit personalment i professionalment?

El que em motiva és tenir un objectiu molt clar: arribar a ser professora a la universitat.

A més, crec que la infermeria és una professió que requereix una formació contínua per poder oferir unes cures adequades i de qualitat. Continuar formant-me no només m’enriqueix personalment i professionalment, sinó que també em permet proporcionar una ensenyança de qualitat als estudiants d'infermeria.

5. Com combines la docència, la investigació i la seva vida personal? 

Intento organitzar-me al màxim entre la docència i la investigació, prioritzant les tasques més urgents, però sempre procurant deixar temps per a la meva vida personal.

Crec que cuidar aquest aspecte és fonamental per mantenir un bon equilibri i un bon benestar emocional.

6. Quin ha estat el moment més significatiu o gratificant de la teva trajectòria fins ara?

El moment més gratificant ha estat la defensa de la meva tesi doctoral. Després de tres anys de dedicació i esforços, finalment vaig poder fer la lectura de la tesi, envoltada de les persones que més estimo i que m’han donat suport i recolzament durant tots aquests anys.

7. Com t’imagines el teu futur professional en els pròxims anys? Et veus continuant en el món acadèmic o explorant noves àrees professionals?

Si tot va bé, m’imagino continuant amb la carrera acadèmica i exercint com a professora a temps complet a la universitat, impartint classes al Grau d’Infermeria.


  • Per a més informació sobre aquest paquet de treball del projecte Hidroponent, podeu consultar l'entrevista de la Carla Camí al nostre Instagram .