Durant aquesta etapa, s’ha facilitat aigua fresca amb electròlits als treballadors del camp, alhora que s’ha fet un seguiment de la seva resposta física amb un sensor de pell no invasiu. Aquest dispositiu ha permès recollir dades sobre pèrdues de líquids i sodi, informació clau per establir pautes d’hidratació senzilles, econòmiques i fàcils d’aplicar en qualsevol explotació agrícola.
Segons Judith Roca, responsable de la intervenció, “ara ens reben amb molta més confiança: saben què fem i per què ho fem”. Aquesta proximitat ha estat possible gràcies a l’experiència acumulada en la fase anterior, que ha ajudat a guanyar temps, optimitzar la metodologia i reforçar la relació amb els participants.
A més de la prova amb electròlits, l’equip investigador ha testat altres opcions, com els gelats o l’ús de camelbacks, que finalment s’han descartat per preferències dels treballadors i condicions del terreny. L’opció guanyadora ha estat el subministrament directe d’ampolles d’aigua fresca amb electròlits, ben rebuda pels temporers.
Les dades obtingudes es processaran les pròximes setmanes per valorar l’eficàcia d’aquesta intervenció i elaborar recomanacions que contribueixin a garantir unes condicions de treball més segures i saludables al camp, especialment davant l’escalfament global i els episodis de calor extrema.

La pròxima cita pública del projecte serà el 20 d’agost a les 11:30 h a les finques de Térmens d'en Jaume Gardeñes, on es farà una roda de premsa per presentar la intervenció i compartir impressions sobre el seu desenvolupament.