Entrevista a Cristina Solà, tècnica de comunicació d'Hidroponent
Descarregar PdfEl projecte Hidroponent és una iniciativa de la Universitat de Lleida, liderada per la Dra. Teresa Botigué, i finançada per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).
Cristina Solà Canosa és tècnica de comunicació del Projecte Hidroponent. Forma part del WP5: Pla estratègic de difusió del projecte al públic general, públics específics, públic acadèmic i públic intern. Està cursant l'últim any del grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals.
En aquesta entrevista, la Cristina explica quin paper juga dins del projecte Hidroponent, què la va motivar a unir-se, i com compagina els seus estudis amb la seva feina.
L’equip del WP5 està format per les doctores Mariona Visa i Marga Carnicé.
1. Quin paper jugues dins del projecte Hidroponent?
Soc tècnica de comunicació, per tant, porto les xarxes socials, com l'Instagram i el YouTube, també gestiono la pàgina web i altres qüestions de la comunicació interna. Tot això ho faig gràcies al suport i a la guia de les meves mentores, Mariona Visa i la Marga Carnicé.
2. Què et va motivar a unir-te al projecte?
Doncs la Mariona Visa, que és la responsable del paquet de treball de comunicació, també és professora meva. Un dia a classe ens va presentar aquesta oportunitat i ens va dir que els que estàvem cursant la seva assignatura érem capaços de dur a terme aquesta tasca. Des d'un primer moment, em va interessar molt el fet de poder començar a treballar en allò que estava estudiant, per així començar a agafar pràctica.
3. Què et va portar a escollir la carrera de Comunicació Audiovisual i Periodisme?
Sempre m'ha apassionat parlar i fer preguntes, i per això vaig començar la carrera pel vessant del periodisme. Però ara que ja he avançat i em trobo en el quart any, m'agrada molt més el món audiovisual i les xarxes socials. Tot i això, no estic tancada a res.
4. Com compagines la teva tasca a Hidroponent amb la teva carrera?
Amb disciplina i organització. Per mi, el meu mòbil és una eina clau: és la meva agenda, allà apunto totes les meves tasques i calendaris. Com que me l'enduc a tot arreu, puc apuntar qualsevol tasca en qualsevol moment. A més, ara he tingut l'oportunitat de vincular el meu TFG (Treball de Final de Grau) amb el projecte Hidroponent, i això em permet destinar-hi més temps mentre estudio i treballo alhora.
5. Quin ha estat el moment més significatiu o gratificant de la teva trajectòria fins ara, tant en l'àmbit acadèmic com professional?
Un dels moments més gratificants va ser quan vaig saber que m'havien seleccionat per aquesta feina. Em va donar molta confiança, autoestima i seguretat, i em va fer veure que això anava endavant. Poder treballar mentre estava cursant la carrera m’ha permès agafar pràctica i acabar els estudis ja treballant en allò que estava estudiant.
6. Quin consell donaries a un jove que vol entrar en el món de la comunicació?
Sobretot, no tenir vergonya i apuntar-te a tot el que et proposin o t'ofereixin. Si després no surt, no passa res, però almenys ho has intentat. No esperis acabar la carrera per començar a fer coses. Mou-te, busca, investiga, aprèn, equivoca’t... És així com, quan acabes els estudis, ja tens confiança perquè has anat fent coses que t'han donat seguretat.
7. Com t’imagines la teva trajectòria en els pròxims anys? Et veus continuant en el món audiovisual o explorant noves àrees professionals?
Crec que un dels meus punts forts és que estic oberta a totes les possibilitats. És cert que m'agradaria continuar en aquest vessant de l'audiovisual perquè he descobert que m'agrada molt. A més, les pràctiques de la carrera les faré en una agència de comunicació, així que tot està molt enllaçat. Però mai se sap, si em surt alguna oportunitat en periodisme o qualsevol altra cosa, hi estaria disposada. Tot el que vingui, benvingut sigui.
- Per a més informació sobre aquest paquet de treball del projecte Hidroponent, podeu consultar l'entrevista de la Cristina Solà al nostre Instagram .